Barbro

Jag och min familj vill nu framföra vårt mycket stora och innerliga TACK för allt Du gjort för att göra min faster Mariannes begravning till ett mycket vackert minne för oss alla i familjen.

Jag bor i Stockholm, min faster bodde i Ljungsbro. Jag tänkte hur skall det fungera att ordna en begravning på distans dvs att överhuvudtaget inte träffa den person som man anförtror att ordna en så viktig sak som en begravning? Maria överträffade verkligen alla förväntningar med stor råge. Efter begravningen sa min dotter ”tänk om Maria hade arbetat i Stockholm”. När ryktet i sådant fall hade spritt sig om hur hon arbetar hade Maria fått mer arbete än hon hade kunnat ta emot.

Det fungerade från allra första början. Hemma i Stockholm gick jag in och sökte på begravningsbyråer i Linköping. Jag var fast övertygad om att jag inte ville anlita någon stor byrå.

Några dagar efter min fasters bortgång ringde jag byrån och det var då Maria som svarade i telefonen. Jag kände med en gång att det stämde helt och hållet mellan oss. Maria var så otroligt varm i sin ton, så förstående och visade alla tecken på det man önskar sig av en begravningsentreprenör. När jag lade på luren hade jag redan bestämt mig för vem jag skulle anförtro begravningsuppdraget.

Jag är så otroligt nöjd med allting som Maria har gjort. Det är svårt att i ord uttrycka min tacksamhet för allt det fina Maria har gjort och för all hjälp hon har givit mig. Det är faktiskt Maria som har gjort, dock med mitt samtycke förstås, alla de val som behövs göra. Hon har en så otroligt god smak, sådant gott omdöme, sådan förmåga att känna medkänsla och engagemang, sådant fint sätt att visa känslor och bemöta de personer hon har att göra med. Ja, Maria är en i alla avseenden rent underbar och fantastisk person. En bättre person att ha att göra med i sådana här situationer finns inte på denna jord.

Maria hjälpte mig att uforma dödsannonsen, välja kista och urna, välja kistdekoration, välja musik, välja gravsten och utformningen av den. Ja, Maria hjälpte mig på ett mycket fint, diskret och känslomässigt sätt att göra alla de val som måste göras i samband med en begravning. Jag upplevde det som att Maria var lika engagerad i min fasters begravning som om det hade varit att hon anordnat en begravning för en egen släkting.

Jag vill på det allra varmaste rekommendera Maria till att ta hand om den begravning som Ni får i uppgift att anordna. Ni kommer precis som jag att bli nöjd till mer än 100 procent. En bättre person att anförtros ett sådant uppdrag finns inte. Jag är 70 år gammal och det är inte många gånger i mitt liv som jag har blivit så nöjd och fint bemött som jag blivit av Maria.

När begravningen var över och vi var tillbaka i Stockholm och vi avätit en gemensam middag i vårt hem kröp jag trött ner i min säng för att se om jag fått något SMS. Jag finner då ett SMS ifrån Maria som Maria sänt en kort stund efter det att vi anträtt vår hemresa till Stockholm. Marias SMS innehåller en bild ifrån min fasters grav som Maria så vackert smycket med kistdekorationen i form av girlanger, andra blombuketter och ett tänt ljus. Denna fantastiska Maria hade gått iväg på dessa isiga och mycket hala stigar för att pryda graven med blommor och ljus och tagit kort för att också jag och min familj skulle få ta del av det vackra. Vilken omtanke om såväl den avlidne som den avlidnes anhöriga.  Detta avspeglar mer än väl vilken underbart fin, varm och känslosam person Maria är. Så gjorde Maria säkert för sin egen pappa när han begravdes. Men detta var en kunds fasters begravning…… Detta säger och beskriver vilken varm och fantastisk person Maria är. Tårarna började rinna på min kind. Jag hade svårt och somna för jag låg hela tiden och tänkte på denna underbara Maria. Rent otroligt. Jag är så oerhört nöjd och tacksam för allt det fina Maria har ordnat och för allt arbete hon lagt ner på min fasters begravning och alla de problem som hon har förskonat mig ifrån. Som ytterligare ett bevis på Marias omtanke om oss sände Maria mig ett SMS när vi var på väg till Stjärnorps Kyrka där hon varnade oss för det hala väglaget och uppmanade oss att köra försiktigt. Ja, Maria har hela tiden tänkt på allt som bara tänkas kan. Rent otroligt!

Tack snälla Maria. Du intar en stor plats i våra hjärtan och jag och min familj kommer aldrig att glömma vad Du har gjort för oss. Önskar så att Du kunde vara i såväl Linköping som i Stockholm så att fler personer kunde få ta del av Din godhet. Du är verkligen rätt person att ta hand om och ordna allt som har med begravningar att göra. Du är en person som jag på det allra varmaste vill rekommendera att ta hand om begravningar.

Maria, Du är som en ängel.

 

Många kramar ifrån Barbro med familj